Ποιοι Είμαστε

Η Ιστορία του Βολβού

Το κατάστημα ΒΟΛΒΟΣ στην Κάντζα Παλλήνης, άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο του 2020, με σκοπό να καλύψει το κενό της πώλησης βιολογικών προϊόντων που υπήρχε στην περιοχή. Προσφέρουμε στον καταναλωτή βιολογικά και ποιοτικά προϊόντα που καλύπτουν όλο το εύρος των αναγκών σας, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρέας, φρέσκους φυσικούς χυμούς, καλλυντικά, απορρυπαντικά και πολλά άλλα!

Τα κριτήριά μας είναι υψηλά και δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων μας. Επιμένουμε βιολογικά και παραδοσιακά, γιατί οι χημικές ουσίες επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και το περιβάλλον και γιατί τα αγνά προϊόντα εμπεριέχουν όλη την πλούσια γεύση και τη σοφία των τόπων τους.

Η διατροφή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την υγεία μας. Για αυτό τον λόγο, πίσω από αυτό το εγχείρημα, βρίσκεται η επιθυμία μας να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τον εαυτό σας σε άριστη κατάσταση.

Το κατάστημα ΒΟΛΒΟΣ, συνδέεται άρρηκτα με τα Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας και Αρκαδίας.

Πρωτεργάτες ο Θανάσης και η Σοφία Καραμάνου, όπου η ενασχόλησή τους με τη γεωργία ήταν προσωπική επιλογή και το 1981 ξεκίνησαν να καλλιεργούν τα κτήματα των γονιών τους. Πολύ γρήγορα αντιμετώπισαν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της συμβατικής γεωργίας και της μονοκαλλιέργειας. Η ανάγκη μιας καλλιέργειας φιλικής προς τον άνθρωπο και το οικοσύστημα ήταν αυτή που τους προσανατόλισε σε έναν διαφορετικό τρόπο γεωργίας, κοντινό στις μνήμες και τις εμπειρίες των γονιών τους.

Έτσι, το 1996, εντάχθηκαν στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Σήμερα, μαζί με τη Σοφία Καραμάνου, και συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας, η Χάρις Καραμάνου και ο Νίκος Αντύπας διατηρούν και επεκτείνουν τις βιολογικές καλλιέργειες με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, εφαρμόζουν βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας σε ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα κτήματα στην περιοχή της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Όλα αυτά επειδή πιστεύουμε πως η βιολογική γεωργία δεν είναι απλά ένας άλλος τρόπος καλλιέργειας αλλά επιτακτική ανάγκη για να υπάρχει μέλλον στο πλανήτη μας.